800 gram doğdu hayata sımsıkı tutundu.
07 Nisan 2020

28 haftalık 800 gram olarak hastanemizde dünyaya gözlerini açan bebek Ubeyd 78 günlük hayat mücadelesi kazandı. Doğduğunda akciğer fonksiyonları neredeyse olmayan bebek Ubeyd respiratuar distress tanısı ile yenidoğan yoğun bakımda 60 gün boyunca solunum cihazına bağlı olarak yaşadı.Bu sürede akciğerler işlevini kazanabilmesi için sulfaktan tedavisi verildi. Bronko pulmoner displazisi de gelişen bebeğe buna yönelik tedavi ile problem ortadan kaldırıldı. Yattığı süre içerisinde anne sütü 36. haftaya kadar midesine yerleştirilen tüp ile sağlandı. 36. haftadan sonra oral beslenmeye geçildi. Bebek Ubeyd Abdullahi solunum sıkıntısı ve oksijen desteği olmadan 1860 gram ağırlığında sağlıklı bir bebek olarak anne sütü ve ek besin önerileriyle evine taburcu edildi. Hastanemiz çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Mehmet Deniz Erhan “Bebeğin bu zor süreci atlatıp, sağlıklı bir şekilde ailesine teslim edilmesi yenidoğan yoğun bakımda çalışan tüm yardımcı sağlık çalışanlarının ve asistan doktorlarımızın hassas ve özverili çalışmaları sayesinde gerçekleşmiştir. Bu süreçte emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” dedi.

• WhatsApp Image 2019-04-27 at 07.36.12 (1).jpeg
  • WhatsApp Image 2019-04-27 at 07.36.12.jpeg