MUHAMMED VE FARDOWSA KARDEŞLER TEDAVİ İÇİN TÜRKİYE’YE GÖNDERİLDİ
27 Temmuz 2021

MUHAMMED VE FARDOWSA KARDEŞLER TEDAVİ İÇİN TÜRKİYE’YE GÖNDERİLDİ

22.05.2021 tarihinde Somali Mogadişu Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesine müracaat eden Muhammed Abdurrahman Kule ve Fardowsa Abdurrahman Kule Kardeşlerin doğumlarından beri tüm vücudunda döküntüleri mevcut olduğu, dört yıl önce kafalarında şişlik oluşmuş, sonrasında bu şişlik ilerleyerek yayılmış ve kafatası kemiklerinde erozyona sebep olmuş. Hastalar bulunduğu yerleşim yerindeki eczanelerden aldıkları çeşitli merhem ve antibiyotikleri kullanmışlar. Ancak şikayetlerinde gerileme olmamış. Bu şikayetler için hiçbir hastaneye başvurmamışlar.

22.05.2021 tarihinde Somali Mogadişu Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesine müracaat eden Kule ailesinin maddi durumu iyi olmadığından dolayı hastaların tüm giderleri hastane idaresinden karşılanarak hastaneye yatışları sağlanmış, tetkik ve tedavilerine başlanmıştır.

Hastalarda Nörofibramatozis, kranial kemiğin oksipatal bölgesinde kemiği içeren destrüktif yumuşak doku enfeksiyonu teşhisi nedeniyle tedavi başlanmıştır. Fakat hastaların Somali şartlarında tedavisinin mümkün olmaması sebebiyle Somali Mogadişu Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesinin müracaatı sonrası Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı vasıtasıyla Ankara Şehir Hastanesi ile görüşülmüş, hastalarla ilgili gerekli teknik yazışmalar yapılmış olup, tüm tedavi ve masrafları Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanmak üzere Türkiye’ye sevki sağlanmıştır.