HASTANEMİZDE GEBE OKULU FAALİYETE BAŞLAMIŞTIR

Güncelleme Tarihi: 27/03/2021

Hastanemiz bünyesinde başlatılan ve  amacı Somalili hamile kadınları bilgilendirerek onların sağlıklı bir gebelik ve doğum süreci geçirmelerini sağlamak olan gebe okulumuzun ilk dersi bugün yapıldı. Kadın doğum uzmanımız Op. Dr. Özgür ÖZER in organize ettiği kurslarımızda eğitim sunumlarını tecrübeli ebelerimiz Ebe Siham MOHAMED AHMED ve Ebe Fatxi OSMAN AHMED yapmaktadırlar. Kurslarımızda gebelerimize sırasıyla “doğum öncesi”, “doğum” ve “doğum sonrası” dikkat edilmesi gereken konular hakkında dersler verilecektir. Bu sayede gebelerimizin karşılaşabilecekleri sorunlar, bu sorunları nasıl aşabilecekleri, hepsinden önemlisi bu sorunlardan nasıl korunabilecekleri konularında bilgilendirileceklerdir.

Açılışını başhekimimiz Uzm. Dr. Ebubekir ARSLAN beyin yaptığı ilk dersimizde gebelerimize hamilelikte beslenme, giyim, seyahat, cinsel hayat, günlük aktivitelerde dikkat edilecek konular, sık karşılaşılan rahatsızlıklar ve çözümleri, doktor kontrollerinin zamanları ve testler gibi pek çok konuda  bilgilendirmeler yapılmıştır.

Kurslarımız tamamen ücretsiz olup tüm halkımıza açıktır. Ayrıntılı bilgiyi gebe polikliniğimizden alabilir sizde kayıt yaptırarak kurslarımıza katılabilirsiniz.

WhatsApp Image 2021-03-27 at 11.06.18111.jpeg