İngiltere'den hastanemize teşekkür mesajı geldi.
07 Nisan 2020

4 Kasım 2018 tarihinde ateşli silah yaralanması ile hastanemiz aciline getirilen Abdirahman Nur isimli hasta, aşırı kan kaybı ve buna bağlı şok nedeniyle acil operasyona alındı. Karın alt bölgede yaralanması olan hasta Kalp Damar Cerrahisi Asistanı Dr. Abdinafic Mohamud Hussein ve Genel Cerrahi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kemal ARSLAN liderliğindeki bir ekip tarafından ameliyat edildi. Hastanın parçalanmış sağ kasık ana atardamarı, Somali’de sadece hastanemizde yapılabilen bir operasyonla, yapay damar kullanılarak onarıldı. Hastanın, hastanemize ulaşana kadar geçen sürede meydana gelen ciddi kan kaybı ve organ beslenme bozukluğu sonucu gelişen karaciğer ve böbrek yetmezliği anestezi, dahiliye ve enfeksiyon hastalıkları kliniklerinin yoğun bakımda verdiği tedavi sonucunda düzeldi.

Hastamız, bu sürecin sonrasında toparlanma ve rehabilitasyonunu sürekli ikamet ettiği İngiltere’de geçirmek istediğinden tıbbi olarak uygun olduğunda taburcu edildi. Hasta tedavinin başarısı ve yeniden attığı ilk adımlarının mutluluğunu bizlerle gönderdiği video ile paylaşarak; Böyle güzel bir hastaneyi Somali halkına kazandıran Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, halkına ve hastanenin tüm çalışanlarına teşekkür etti.

Mogadişu Somali Türkiye Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hem bu hasta hem de başvuran bütün hastalarımıza Allah’tan şifa dileriz.