DÜNYADA NADİR GÖRÜLEN EXTROPHİA CLOACA AMLELİYATI HASTANEMİZDE BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLEREK SOMALİ'DE BİR İLKE DAHA İMZA ATILDI.
19 Ocak 2023

EXTROPHİA CLOACA 250.000 de bir görülen nadir bir konjenital anomalidir. 30 yaşlarında bir annenin 3. çocuğu olarak normal doğumla dünyaya gelen Hastamızda  omphalosel, ikiye ayrılmış, çatısı olmayan mesane, dışarı çıkmış çekum, ikiye ayrılmış penis ve skrotumlarla birlikte anus kapalıydı. Doğduktan 2 gün sora ameliyata alınan Hastamıza ilk aşamada  omphaloseli onarıp çekumu mesaneden ayırıp tubularize edip kolostomi açtık. Bifid mesane arka duvarı orta hatta birleştirildi.

Hastamız şifa ile taburcu edildi. Hastanın daha kompleks olan ikinci aşama ameliyatı için yurt dışına sevk işlemleri başlatıldı.

Somali’de böylesine nadir olan ameliyat ilk kez hastanemizde Çocuk  Cerrahisi Uzmanı ve Hastane Yöneticisi Dr Ahmet Saraç ile Çocuk Cerrahisi Uzmanları Dr Abdishakur Mohamed ve Dr Shukri Said Mohamed tarafından başarıyla yapılmıştır.

WhatsApp Image 2022-12-28 at 14.09.40.jpeg